Anne et Valentin

Voor de slimmerik, voor de ernstige denker,
maar ook voor de vrije en ongecompliceerde geest:
Anne et Valentin werkt verder aan de creatie van fraaie,
opvallende prêt-a-porter brillen, voor wie het genoegen
wil hebben helemaal zichzelf te zijn!

Ontdek de collectie

Maak kennis met de enorme variatie aan monturen die onze ontwerpers in Toulouse hebben gecreëerd. En kijk bij onze geselecteerde opticien bij jou in de buurt welk montuur en kleur de perfecte match vormt bij jouw gezicht.
Hier verkrijgbaar

Acetate

Alpha

Onze eigen bril, het ALPHA concept, u herkent hem uit duizenden, dankzij het beroemde oplegwerk waarbij twee kleuren bril samengevoegd worden. Zorgvuldig gemaakt en inmiddels tot cult verheven.

 

Bold

Rechtstreeks uit de Anne&Valentin Ontwerpstudio, vier onmiskenbaar vrouwelijke modellen als hommage aan een bevrijdend jaar 2018. Met te gek dikke randen, puur prachtig acetaat, na het polijsten aangebrachte insnijdingen met een duidelijk profiel: alles is gericht op het accentueren van volumes en het facetteren van materiaal.

Hypercut

Als mannelijk concept cultiveert de HYPERCUT precisie, de juiste maat en de balans. Het werk aan de lijnen ontstijgt elke trend – allure is wat telt. Terug naar de essentie, daar gaat het om bij deze sjieke, op de millimeter uitgesneden, basics. Weg met overbodigheid. De bron ligt in de techniek die de inspiratie vormt.

Metronomy

Een vrouwelijk concept van acetaat en titaan voor de lichtheid, mooi modern met oversized signatuur. METRONOMY vertaalt de ontmoeting van het waarneembare voorwerp met hightech design, meet de tijd die voorbijgaat, verbindt verleden en toekomst, de jaren tachtig met de horizon van 2020.

On The Dot

In korte tijd is ON THE DOT een van die concepten van ons Merk geworden waar je niet omheen kunt. Komt het doordat elk montuur erop berekend is om de blik groter te maken? Ja, en ook doordat de lijnen er onmisbare, sobere brillen van maken, lichte, dynamische, moderne monturen.

Play It

Een uit de toon vallend concept van acetaat: PLAY IT vertoont extra volume met dubbele brilveren in de vorm van beweegbare spillen waarin de veren zijn geplaatst. Deze dubbele brilveer heeft hetzelfde effect als een leesteken: je kunt er een tekst mee verrijken.

Publishers

Als volkomen mannelijk concept is PUBLISHERS ook een hommage aan de grote fotojournalisten. Onze inspiratie? Het relief van het lettertype van Presses Albion waarmee de krant in de hoogtijdagen van de journalistiek werd gedrukt.

Wink

Het concept WINK is in de brillenwereld wat het kleine zwarte jurkje in de kledingkast betekent voor elke zichzelf respecterende werkende vrouw: essentieel en onmisbaar.

Futurist

De FUTURIST, geïnspireerd op Minimal Art, cultiveert een zekere nostalgie van de toekomst en vindt de notie tijd-ruimte opnieuw uit, aan de hand van een grafische schrijfstijl en de dialoog tussen ondoorzichtigheid en transparantie.

Hyphen

Ook al is HYPHEN volkomen oversized, bedoeld voor de middelgrote en grote gezichten, hij houdt toch maat, ook al is hij zeer aanwezig en ultra-geometrisch. Fashionista’s met een dandy-geest die graag wat ‘laid-back’ leven, tegen de stroom in, pikken dit model op om er een eigentijds accessoire van te maken. De codes van vrouwelijkheid verlaten het glamour-pad. De vrouw lest met deze bril haar dorst naar moderne technologie.

Anne & Valentin

In plaats van jou aan te laten passen aan het montuur, vindt Anne et Valentin voor iedereen het perfecte ontwerp, ingegeven door de unieke persoonlijkheid en kenmerken van de persoon.

Combo

Minimalist

«Less is more», zei architect en ontwerper Mies van der Rohe. Hoe geraak je tot de essentie? Dat wil zeggen, hoe reduceer je de esthetiek tot de eigenlijke functie van het object, om daaruit de kwintessens te distilleren? Door uit te gaan van de structuur van het montuur, en op de eerste plaats het skelet van het object, verkrijg je inzicht in de fundamentele lijnen.

Formacolor

Deze serie, waarin verschillende materialen samenkomen, ontleent zijn structuur aan het metaal, en zijn zachte, speelse look aan het plastic. Voeg hierbij de subtiele kleurcombinaties.

Graphik

Een mannelijk concept vol discrete verfijning, waarmee GRAPHIK de echo is van zijn zonnige tegenhanger, de SUN GRAPHIK: grafisme, mechaniek, vlakken en een combinatie van bewerkte materialen…

Hi-Fi

Direct herkenbaar: rocksterren-esthetiek, speelt met de verfijning van het metaal en de aanwezigheid van acetaat in de vorm van elementjes die op pickguards lijken, de slagplaatjes op een gitaar, en de verfijning van de vertolkers die aan het instrument zijn scheurende tonen ontlenen.

Liefde voor authentiek design verbond een uniek echtpaar in de liefde, en passie voor persoonlijk ontwerp. Samen verkenden zij nieuwe wegen, tegen de gevestigde orde in, naar perfecte monturen.

Metal

Composition

Een vrouwen-concept van metaal met titaan: COMPOSITION appelleert aan de kritische geest die sluimert in ons allen. De stapeling van vorm en materie, de basisvormen, cirkel, half-cirkel, driehoek, hele dunne draadjes die elkaar gracieus overlappen: COMPOSITION put vrijelijk uit de ideeën van abstractie, modernisme en constructivisme.

Symboliques

SYMBOLIQUES, een totaal titanium concept tot en met de brilveren, dragen de code van een voorbije elegantie in zich, en geven daar een eigenzinnige draai aan. De schakelpunten en de scharniertjes, geïnspireerd op retrovintage, krijgen alle aandacht en drijven deze monturen richting toekomst met dat gevoel voor design dat Anne&Valentin zo nauw aan ’t hart gaat.

Perspektiv

Een 100% metaal concept, tot aan de puntjes van de brilveren. De Russische geest overheerst in deze kleine modellen waarin lijnen staan gegraveerd, getekend, onbegrensd en zo georganiseerd dat de ruimte ingevuld wordt. Kleur en subtiliteit van de volumes werken als dynamiet op de kilte van het materiaal.

Het idee van een bril als sculptuur.
De onmiskenbare identiteit van Anne&Valentin.

Hier verkrijgbaar

Solaire

Nomades

Deze brillen, bedoeld voor liefhebbers van lange, verre reizen, vragen om ontdekkingen en ongebaande paden, en vinden dan ook zeker weerklank bij de lezers van L’Usage du Monde van Nicolas Bouvier, bijvoorbeeld, waaruit Studio Anne&Valentin graag mag citeren. Het complexe mechaniek van de NOMADES scharnieren lijkt voortgekomen uit de horloge-industrie, met hun draaigemak en de uiterst verfijnde precisie. Vooral de geraffineerde kleine details bieden deze monturen hun ontegenzeggelijke charme.

Sunny Club

Een waarlijk grote vormgever is te herkennen aan de opbouw en zijn handtekening. De SUNNY CLUB brillen vertonen met hun zuivere lijnen, hun hoeken, hun eenvoudige voorzijde en hun aan de binnenkant gebeeldhouwde lijnen een mooi puur karakter, ontdaan van nodeloze opsmuk: perfecte vormgeving. Deze monturen zijn niet alleen opmerkelijk, maar kenmerken zich ook door hun elegantie – mannelijk – en hun klasse – authentiek.

Sunset City

De damesmodellen zijn sensueel, sexy en speels, en de kleuren zijn warm, met subtiel genuanceerde tinten, met opaalachtige weerschijn en daarnaast de klassieke tinten. De SUNSET CITYS zijn essentiële, evidente, tijdloze zonnebrillen.

Hyphen In The Sun

De HYPHEN IN THE SUN serie is elementair en heel grafisch, typografisch misschien, met de geometrische ontlede vormen en de zeer aanwezige sculpturale rondingen in een verrassende hippe geest – zelfs voor een zonnebril.