Anne et Valentin

Voor de slimmerik, voor de ernstige denker,
maar ook voor de vrije en ongecompliceerde geest:
Anne et Valentin werkt verder aan de creatie van fraaie,
opvallende prêt-a-porter brillen, voor wie het genoegen
wil hebben helemaal zichzelf te zijn!

Ontdek de collectie

Maak kennis met de enorme variatie aan monturen die onze ontwerpers in Toulouse hebben gecreëerd. En kijk bij onze geselecteerde opticien bij jou in de buurt welk montuur en kleur de perfecte match vormt bij jouw gezicht.
Hier verkrijgbaar

Acetate

Alpha

Onze eigen bril, het ALPHA concept, u herkent hem uit duizenden, dankzij het beroemde oplegwerk waarbij twee kleuren bril samengevoegd worden. Zorgvuldig gemaakt en inmiddels tot cult verheven.

 

Bold

Rechtstreeks uit de Anne&Valentin Ontwerpstudio, vier onmiskenbaar vrouwelijke modellen als hommage aan een bevrijdend jaar 2018. Met te gek dikke randen, puur prachtig acetaat, na het polijsten aangebrachte insnijdingen met een duidelijk profiel: alles is gericht op het accentueren van volumes en het facetteren van materiaal.

Club

Een beetje dark, een beetje rock, type politiek geëngageerde songwriter ergens doet het concept CLUB denken aan de Beat Generation. De monturen zijn iconisch maar niet mateloos, literair maar niet lyrisch, en ze verlenen de drager allure met een scherpe intelligente look.

Metronomy

Een vrouwelijk concept van acetaat en titaan voor de lichtheid, mooi modern met oversized signatuur. METRONOMY vertaalt de ontmoeting van het waarneembare voorwerp met hightech design, meet de tijd die voorbijgaat, verbindt verleden en toekomst, de jaren tachtig met de horizon van 2020.

On The Dot

In korte tijd is ON THE DOT een van die concepten van ons Merk geworden waar je niet omheen kunt. Komt het doordat elk montuur erop berekend is om de blik groter te maken? Ja, en ook doordat de lijnen er onmisbare, sobere brillen van maken, lichte, dynamische, moderne monturen.

Play It

Een uit de toon vallend concept van acetaat: PLAY IT vertoont extra volume met dubbele brilveren in de vorm van beweegbare spillen waarin de veren zijn geplaatst. Deze dubbele brilveer heeft hetzelfde effect als een leesteken: je kunt er een tekst mee verrijken.

Publishers

Als volkomen mannelijk concept is PUBLISHERS ook een hommage aan de grote fotojournalisten. Onze inspiratie? Het relief van het lettertype van Presses Albion waarmee de krant in de hoogtijdagen van de journalistiek werd gedrukt.

Stencil

Natuurlijk, lang leve de Stencil letters met hun historische plek in de typografie. Ze vormen een inspiratiebron voor kunst en grafiek. En ook voor onze ontwerpers die hieraan hun monturen van acetaat hebben ontleend, hyper-aanwezige modellen met sterk aangezette geometrische vormen en een extra accent op verschil in kleur en materie, als in een collage, hier en daar aan de hand van transparantie.

Anne & Valentin

In plaats van jou aan te laten passen aan het montuur, vindt Anne et Valentin voor iedereen het perfecte ontwerp, ingegeven door de unieke persoonlijkheid en kenmerken van de persoon.

Combo

Edition N1

Achter ARKITEKTS schuilt een dubbele wens van onze designers. Ten eerste wilden ze transparantie en kleur op een andere manier ver- krijgen, op zoek naar moderne, lenteachtige lichte tinten, zoals fris amandelgroen, het poederige roze van kersenbloesem en het mauve van vluchtige seringen. Die kleurschakeringen hebben we gecombineerd met diverse hoornachtige nuances ter contrast.

Formacolor

Deze serie, waarin verschillende materialen samenkomen, ontleent zijn structuur aan het metaal, en zijn zachte, speelse look aan het plastic. Voeg hierbij de subtiele kleurcombinaties.

Graphik

Een mannelijk concept vol discrete verfijning, waarmee GRAPHIK de echo is van zijn zonnige tegenhanger, de SUN GRAPHIK: grafisme, mechaniek, vlakken en een combinatie van bewerkte materialen…

Hi-Fi

Direct herkenbaar: rocksterren-esthetiek, speelt met de verfijning van het metaal en de aanwezigheid van acetaat in de vorm van elementjes die op pickguards lijken, de slagplaatjes op een gitaar, en de verfijning van de vertolkers die aan het instrument zijn scheurende tonen ontlenen.

Recto Verso

Hoe komt het dat RECTO VERSO modellen zo aanwezig zijn? Het is het effect van de regelmatige stevigheid van het acetaat, in de details van de strak gespannen lijnen, in de jaren-50 tinten. Met hun pure opbouw, de koppeling van materialen en de afwerking zijn deze monturen nogal radicaal en zeer zelfverzekerd.

Minimalist

«Less is more», zei architect en ontwerper Mies van der Rohe. Hoe geraak je tot de essentie? Dat wil zeggen, hoe reduceer je de esthetiek tot de eigenlijke functie van het object, om daaruit de kwintessens te distilleren? Door uit te gaan van de structuur van het montuur, en op de eerste plaats het skelet van het object, verkrijg je inzicht in de fundamentele lijnen.

Liefde voor authentiek design verbond een uniek echtpaar in de liefde, en passie voor persoonlijk ontwerp. Samen verkenden zij nieuwe wegen, tegen de gevestigde orde in, naar perfecte monturen.

Metal

Composition

Een vrouwen-concept van metaal met titaan: COMPOSITION appelleert aan de kritische geest die sluimert in ons allen. De stapeling van vorm en materie, de basisvormen, cirkel, half-cirkel, driehoek, hele dunne draadjes die elkaar gracieus overlappen: COMPOSITION put vrijelijk uit de ideeën van abstractie, modernisme en constructivisme.

Symboliques

SYMBOLIQUES, een totaal titanium concept tot en met de brilveren, dragen de code van een voorbije elegantie in zich, en geven daar een eigenzinnige draai aan. De schakelpunten en de scharniertjes, geïnspireerd op retrovintage, krijgen alle aandacht en drijven deze monturen richting toekomst met dat gevoel voor design dat Anne&Valentin zo nauw aan ’t hart gaat.

Het idee van een bril als sculptuur.
De onmiskenbare identiteit van Anne&Valentin.

Hier verkrijgbaar

Sun

Barock’n’Roll

Met als inspiratiebron de inzetstukken van acetaat op de elektrische gitaar en de manier waarop de gitaarspeler fijntjes zinderende noten aan het instrument onttrekt: de serie BAROCK’N’ROLL gaat back to basics, naar de tijd dat de rockcultuur nog in zijn kinderschoenen stond, dat de eerste generatie fans opstond en de rock nog moest beginnen aan zijn triomfantelijke opmars van de afgelopen vijftig jaar, met zijn scheurende ‘garage’ sounds en woeste frequentiemodulaties.

Eclipse

Twee subtiel vervlochten vormen verwikkeld in een dialoog: door licht door te laten zijn onze designers erin geslaagd het volume van deze zonnebrillen te verfijnen, maar met behoud van de volle lijnen. Hoewel het lijkt of er minder materiaal in is verwerkt is dat niet zo. Deze monturen gaan op zoektocht door de leegte, en onthullen wat verborgen zit.

Nomades

Deze brillen, bedoeld voor liefhebbers van lange, verre reizen, vragen om ontdekkingen en ongebaande paden, en vinden dan ook zeker weerklank bij de lezers van L’Usage du Monde van Nicolas Bouvier, bijvoorbeeld, waaruit Studio Anne&Valentin graag mag citeren. Het complexe mechaniek van de NOMADES scharnieren lijkt voortgekomen uit de horloge-industrie, met hun draaigemak en de uiterst verfijnde precisie. Vooral de geraffineerde kleine details bieden deze monturen hun ontegenzeggelijke charme.

Sunny Club

Een waarlijk grote vormgever is te herkennen aan de opbouw en zijn handtekening. De SUNNY CLUB brillen vertonen met hun zuivere lijnen, hun hoeken, hun eenvoudige voorzijde en hun aan de binnenkant gebeeldhouwde lijnen een mooi puur karakter, ontdaan van nodeloze opsmuk: perfecte vormgeving. Deze monturen zijn niet alleen opmerkelijk, maar kenmerken zich ook door hun elegantie – mannelijk – en hun klasse – authentiek.

Sunset City

De damesmodellen zijn sensueel, sexy en speels, en de kleuren zijn warm, met subtiel genuanceerde tinten, met opaalachtige weerschijn en daarnaast de klassieke tinten. De SUNSET CITYS zijn essentiële, evidente, tijdloze zonnebrillen.

Sun Graphik

Het concept SUN GRAPHIK is een en al raffinement vanwege de grafische vormgeving, het mechaniek, de afgevlakte zijden, de combinatie van materialen… Dit zijn ongelofelijk luxe monturen van avant-gardistische elegantie, maar nooit opzichtig.