Anne et Valentin

Voor de slimmerik, voor de ernstige denker,
maar ook voor de vrije en ongecompliceerde geest:
Anne et Valentin werkt verder aan de creatie van fraaie,
opvallende prêt-a-porter brillen, voor wie het genoegen
wil hebben helemaal zichzelf te zijn!

Ontdek de collectie

Maak kennis met de enorme variatie aan monturen die onze ontwerpers in Toulouse hebben gecreëerd. En kijk bij onze geselecteerde opticien bij jou in de buurt welk montuur en kleur de perfecte match vormt bij jouw gezicht.
Hier verkrijgbaar

Alpha

Onze eigen bril, het ALPHA concept, u herkent hem uit duizenden, dankzij het beroemde oplegwerk waarbij twee kleuren bril samengevoegd worden. Zorgvuldig gemaakt en inmiddels tot cult verheven.

 

Les Symboliques

LES SYMBOLIQUES, een totaal titanium concept tot en met de brilveren, dragen de code van een voorbije elegantie in zich, en geven daar een eigenzinnige draai aan. De schakelpunten en de scharniertjes, geïnspireerd op retro-vintage, krijgen alle aandacht en drijven deze monturen richting toekomst met dat gevoel voor design dat ANNE&VALENTIN zo nauw aan ’t hart gaat.

Recto Verso

Hoe komt het dat RECTO VERSO modellen zo aanwezig zijn? Het is het effect van de regelmatige stevigheid van het acetaat, in de details van de strak gespannen lijnen, in de jaren-50 tinten. Met hun pure opbouw, de koppeling van materialen en de afwerking zijn deze monturen nogal radicaal en zeer zelfverzekerd.

Link

Zoals een leesteken een verhaal verrijkt, zo wordt de idee achter het LINK concept verrijkt door de dakpansgewijze overlapping: op het verbindingspunt zijn kleurcontrasten toegevoegd in een spel tussen licht en ondoorzichtigheid.

Anne & Valentin

In plaats van jou aan te laten passen aan het montuur, vindt Anne et Valentin voor iedereen het perfecte ontwerp, ingegeven door de unieke persoonlijkheid en kenmerken van de persoon.

Club

Een beetje dark, een beetje rock, type politiek geëngageerde songwriter ergens doet het concept CLUB denken aan de Beat Generation. De monturen zijn iconisch maar niet mateloos, literair maar niet lyrisch, en ze verlenen de drager allure met een scherpe intelligente look.

Graphik

Een mannelijk concept vol discrete verfijning, waarmee GRAPHIK de echo is van zijn zonnige tegenhanger, de SUN GRAPHIK: grafisme, mechaniek, vlakken en een combinatie van bewerkte materialen…

Formacolor

Deze serie, waarin verschillende materialen samenkomen, ontleent zijn structuur aan het metaal, en zijn zachte, speelse look aan het plastic. Voeg hierbij de subtiele kleurcombinaties.

Mobilo

Dit is een zo puur grafisch model, dat je het interpunctie zou kunnen noemen. De zeer aanwezige monturen zitten vol zelfvertrouwen, met een effect van suspense in de brilveren die een beetje ‘bubbly’ aandoen. Subtiele details maar absoluut een speels geheel. De MOBILO vraagt om een persoonlijkheid met gevoel voor ironie, goed verankerd in zijn eigen leefwereld en vooral dolblij met een object dat helemaal van titanium is gemaakt.

Kromatics

De KROMATICS vormen het resultaat van diepgaand onderzoek, een innovatie die vergaande techniciteit en een hoogwaardige aanpak heeft gevergd. Het materiaal ademt transparantie waardoor het zowel vol als luchtig aandoet, met een kristaleffect dat het gezicht doet oplichten in welkome frisheid.

Minimalist

«Less is more», zei architect en ontwerper Mies van der Rohe. Hoe geraak je tot de essentie? Dat wil zeggen, hoe reduceer je de esthetiek tot de eigenlijke functie van het object, om daaruit de kwintessens te distilleren? Door uit te gaan van de structuur van het montuur, en op de eerste plaats het skelet van het object, verkrijg je inzicht in de fundamentele lijnen.

Liefde voor authentiek design verbond een uniek echtpaar in de liefde, en passie voor persoonlijk ontwerp. Samen verkenden zij nieuwe wegen, tegen de gevestigde orde in, naar perfecte monturen.

On The Dot

In korte tijd is ON THE DOT een van die concepten van ons Merk geworden waar je niet omheen kunt. Komt het doordat elk montuur erop berekend is om de blik groter te maken? Ja, en ook doordat de lijnen er onmisbare, sobere brillen van maken, lichte, dynamische, moderne monturen.

On The Rock

ON THE ROCK lijkt uit steen gehouwen, onderzoekt wat een machine in mensenhanden wel niet allemaal vermag. Dit is de ultieme uitdrukking van ‘work in progress’. Dit concept ontstond uit een diep verlangen naar kunst en materialen.

Pictorial

PICTORIAL, de tweede serie in beperkte oplage van ANNE & VALENTIN, wil het succes van STENCIL in 2017 graag evenaren. Voortaan bedenkt ons atelier elk seizoen een concept buiten de gewone collectie om, waarin vorm en stijl zonder terughoudendheid tot uiting komen!

Straticolor

Dit concept is bestemd voor hele kleine gezichten met dicht bij elkaar staande pupillen, die wij graag regelmatig een genoegen doen. STRATICOLOR verbindt reliëf met collagetechniek.

Together

Structuur, fantasie en vrouwelijkheid: alles waar een sprankelend gezicht van houdt, is in dit concept vervat. Naast elkaar zorgen titanium en acetaat voor een origineel samenspel dat wel iets heeft van een grappige puzzel, het metaal lijkt er warmer door. Diepte en schittering van het materiaal, transparantie en lichtheid, voor een totaal-effect.

United

Je kunt het concept UNITED zien als een subtiel verbindingsstreepje tussen materiaal en kleur, een spel tussen volume en geslepenheid. Het lichtgekleurde metaal van de brilveer loopt eerst wat toegenepen, en dan uitgelijnd en aangeklonken met een vloeiende beweging naar het uiteinde van dubbelkleurig acetaat.

Het idee van een bril als sculptuur.
De onmiskenbare identiteit van Anne&Valentin.

Hier verkrijgbaar

Barock’n’Roll

Met als inspiratiebron de inzetstukken van acetaat op de elektrische gitaar en de manier waarop de gitaarspeler fijntjes zinderende noten aan het instrument onttrekt: de serie BAROCK’N’ROLL gaat back to basics, naar de tijd dat de rockcultuur nog in zijn kinderschoenen stond, dat de eerste generatie fans opstond en de rock nog moest beginnen aan zijn triomfantelijke opmars van de afgelopen vijftig jaar, met zijn scheurende ‘garage’ sounds en woeste frequentiemodulaties.

Eclipse

Twee subtiel vervlochten vormen verwikkeld in een dialoog: door licht door te laten zijn onze designers erin geslaagd het volume van deze zonnebrillen te verfijnen, maar met behoud van de volle lijnen. Hoewel het lijkt of er minder materiaal in is verwerkt is dat niet zo. Deze monturen gaan op zoektocht door de leegte, en onthullen wat verborgen zit.

Lady Light

Eigentijdse glas-in-lood ramen, met een transparantie die nog wordt geaccentueerd door inlegdetails van verschillende materialen: de modellen van het LADY LIGHT concept zijn flitsend als een lichtstraal, met een kleine verwijzing naar Delaunay.

Sunset City

De damesmodellen zijn sensueel, sexy en speels, en de kleuren zijn warm, met subtiel genuanceerde tinten, met opaalachtige weerschijn en daarnaast de klassieke tinten. De SUNSET CITYS zijn essentiële, evidente, tijdloze zonnebrillen.

Sun Graphik

Het concept SUN GRAPHIK is een en al raffinement vanwege de grafische vormgeving, het mechaniek, de afgevlakte zijden, de combinatie van materialen… Dit zijn ongelofelijk luxe monturen van avant-gardistische elegantie, maar nooit opzichtig.

Superkids

De ene generatie volgt de andere op. Nooit zijn ze helemaal hetzelfde maar wat elke generatie deelt is smaak, een warm gevoel voor mooie dingen. Het werd dus tijd, hoog tijd, en die tijd is nu aangebroken, om onze trouwe clientèle te bedienen met een collectie voor kinderen, hun eigen en die van anderen, superkids, kindjes, dreumesen, kleuters, boefjes, snoesjes, druktemakers, dromers, de besten van de klas, denkers, tutjes, punkmeisjes, rockers, sporters, de kunstenaars van de toekomst en de beurshandelaartjes! Kortom: kinderen dus …